WhatsApp Image 2023-01-13 at 21.29.42

Schrijfretraite in Lanzarote

In het ‘dal van duizend palmbomen’ vind je het charmante boetiekhotel ‘La Casa de los Naranjos. In het groene paradijs, kunstenaarsdorp Haria op Lanzarote, realiseerde José Antonio Garcia Garcia zijn droom. Zodra je voor het hotel met de terrastuin vol bloeiende sinaasappelbomen staat en de jasmijnbloesem ruikt voel je al dat dit een heel bijzonder hotel is. Niet voor niets werd hotel Eblematico La Casa de los Naranjos in februari 2022 vermeld in het Forbes magazine. José Antonio en zijn crew zullen jou in dit fantastische hotel optimaal verwennen.

Play Video

Thema: het leven van (levens-) kunstenaar Cesar Manrique

Waar?

In hotel Eblematico La Casa de los Naranjos

Haria, Lanzarote (Canarische Eilanden/Spanje)

Voor wie?

Schrijvers, kunst- en cultuurliefhebbers, zonaanbidders en levensgenieters

Auteur Jasmijn Derckx ontdekte dit hotel in 2022 tijdens haar rondreis over de Canarische Eilanden en werd verliefd op het vulkanische eiland Lanzarote. Ze raakte bovendien geïnspireerd door het leven van (levens-) kunstenaar Cesar Manrique (1919-1992). Dit was de man die Lanzarote transformeerde met zijn levensvisie, zijn kunstwerken, zijn meesterwerken zoals ‘Jameos de Agua, ‘Mirador del Rio’, ‘Cactus Garden’ en zijn woonhuizen in lavabubbels (Haria, Tahiche).

 

In samenwerking met Fundacion Cesar Manrique stelde Jasmijn Derckx een ultiem programma samen dat zij samen met José Antionio Garcia Garcia in 2024. Stel je je voor dat op slechts een paar passen van je prachtige hotelkamer je kunt schrijven in de oudste bibliotheek van Lanzarote. Dat er sinaasappels uit de boomgaard voor het hotel worden geperst voor je ontbijt. Lunches en diners op speciale, verrassende locaties. We gaan het eiland met een privégids ontdekken en laten ons hierbij leiden door het leven van Cesar Manrique. We gaan naar Caleta de Famara waar hij als kind met zijn ouders kwam en de basis legde voor zijn oeuvre en bezoeken zijn graf in Haria.

 

Jasmijn Derckx helpt je tijdens deze schrijfretraite om jouw dromen waar te maken. Door te praten, te schrijven, te filosoferen. In alle rust genieten en tegelijkertijd het inspirerende leven en werk van Cesar Manrique als rode draad tijdens deze schrijfweek. Ook als je niet meegaat om te schrijven ben je van harte welkom. De schrijftijd kun je dan omzetten naar tijd voor jezelf, om heerlijk een boek in de tuin of op het dakterras te kunnen lezen, een wandeling te maken door kunstenaarsdorp Haria, een auto te huren en het eiland te ontdekken. Hier kun je de tijd even stilzetten.

 

Deze exclusieve reis maak je in een klein gezelschap (7-12 personen afhankelijk van de bezetting van de kamers). Wil je meer weten over deze all-inclusive reis dan kun je contact opnemen.

 

Curious about this beautiful location?

Logo hotel