Jasmijn Derckx

Jasmijn Derckx (1970) bracht haar jeugd door in het mooie groene Oosterbeek. Oosterbeek speelde een belangrijke rol tijdens de Slag om Arnhem (Market Garden, WO II). Al jong was Jasmijn Derckx zich bewust van de waarde van vrijheid en de schoonheid van de natuur. Haar jeugd en de jaren die volgden na ingrijpende life-events waren van grote invloed op het werk van Jasmijn. Zij leerde om telkens stil te staan bij waar zij staat en waar zij naar toe wil.

In haar persoonlijke leven en ook in haar werkzaamheden komt het thema ‘zelfregie’ steeds in alle vormen terug. Dit vertaalt Jasmijn Derckx naar empowerment en de kracht van eigen regie.  Zo pleit zij in haar boek ‘Wegens hemelvaart gesloten’ voor het kunnen maken van eigen keuzes als het gaat om vraagstukken als euthanasie en echtscheiding, dit in de context van het katholieke geloof. In haar boek ‘Theodoor’ gaat het over de vraag of als je als mens zelf verantwoordelijk bent voor je geluk of dat het lot onvermijdelijk is.

Door veel te schrijven heeft zij haar levenservaringen kunnen verwerken en wil anderen hiermee tot voorbeeld zijn, want deze zelfregie is volgens Jasmijn voor iedereen mogelijk. Door de keuze te maken om te gaan schrijven, reizen en te genieten van haar vrijheid volgt Jasmijn Derckx haar droom. Zij hoopt hiermee anderen te kunnen inspireren.  Het leven is te kort om niet gelukkig te zijn.

Jasmijn woont in Den Haag en heeft twee volwassen kinderen.

Empowerment en eigen regie

Opleiding en carrière

Na haar gymnasiumopleiding in Arnhem studeerde Jasmijn Derckx o.a. Spaans, Bedrijfskunde met als specialisatie Transformatieprocesbegeleiding en Verandermanagement, diverse Managementopleidingen en volgde een opleiding Reisjournalistiek (ANWB/Fontys).

Zij werkt ruim 25 jaar als letselschade-expert bij diverse opdrachtgevers o.a. Achmea, Nationale Nederlanden, Bovemij, De Vereende/Waarborgfonds, ASR, Allianz, Cunningham Lindsey, Dirkzwager Advocaten. Ook werkte zij bij SIZA (project ‘Het Dorp vernieuwt’), RABO Bestuurscentrum (Vastgoed), MEE Gelderse Poort en voor de Stichting Geldersch Landschap en Kasteelen (kasteel Rosendael).