Liefdesmunt

Het verhaal

In 2010 ontmoette Jasmijn Derckx een mimespeler op Montmartre, Parijs. Ze heeft een tijdje met deze mimespeler gecorrespondeerd. Deze correspondentie bood inspiratie van een roman. Zij dook in de wereld van Montmartre, interviewde Yves Mathieu van het oudste cabaret van Parijs ‘Au Lapin Agile’ had gesprekken met wijlen Rob van Reijn (de beroemdste mimespeler van Nederland), bezocht shows van Dita van Teese en ‘The Crazy Horse’. Jasmijn dwaalde door Parijs, schreef op terrasjes en op Pont Neuf met de toen nog luidende klokken van de Notre Dame op de achtergrond. Dit boek bleek een Franse wijn die een aantal jaren nodig had om te rijpen. Het is een boek dat je meeneemt in de wereld van burlesque, maskers, erotiek en de zoektocht naar zelfliefde.

In 2021 ontmoette zij de bekende kunstenares Margot van Huijkelom op een tentoonstelling in Atelier K84 in Amsterdam. Het idee ontstond om een gezamenlijk project van woord en beeld op te zetten.  Margot van Huijkelom werkt o.a. voor Tiffany, Valentino, Armani, Harrods, Vogue Japan, L’Officiel Japan, Clarins, Swarovski, Biltmore-Estate-Vanderbilt, Neuwspaper The Telegraph, Dior, Escada, Journal Le Monde en Taschen.

Een voorjaarsdag in Parijs. De lach van een klein meisje verbindt de levens van een Franse mimespeler en een Nederlandse vrouw met elkaar. Een vrouw die niet meer met een masker op wil leven. Een man die niet zonder zijn masker kan leven.

Hun levenslijnen kruisen elkaar op Place du Tertre in Montmartre. Het plein dat symbool staat voor het leven zelf: de geluiden van rinkelende wijnglazen, de Franse chansons uit de open ramen en de schreeuwende obers. De wind waait de geuren van parfum, olieverf en champagne door de smalle straten langs de talloze restaurantjes en terrassen. De sprankelende lach van het meisje opent deuren naar het verleden en naar de toekomst.

En dan ontdekt Judith het geheime verhaal van de liefdesmunt van modeontwerper Arlec di Strada. En dit blijft niet zonder gevolgen. 

Een verhaal over illusies, dromen, idealen in de stad van de liefde Parijs. Een verhaal vol erotiek en spanning. Deze roman inspireert je tot het maken van keuzes in je leven, keuzes tussen verleden en toekomst, angst en liefde, hoop en verdriet.

Na het lezen van dit boek heb je nog maar één vraag: durf jij te kiezen voor de hoogste vorm van liefde? 

Een voorbeeld van werken van Margot van Huijkelom bij het boek van Jasmijn Derckx

1-Mascarade - copie
9 Strip-tease copie

Het boek Liefdesmunt komt uit op Valentijnsdag 2024. Wil jij op de hoogte worden gehouden van updates en als eerste de kans krijgen om het boek te bestellen?

Meld je dan aan en je ontvangt het laatste nieuws.