Kaft Liefdesmunt - Jasmijn Derckx

Liefdesmunt

Jasmijn Derckx

Deze roman is een verhaal over illusies, dromen en idealen in de stad van de liefde: Parijs. Na het lezen van dit boek heb je nog maar één vraag: durf jij te kiezen voor de hoogste vorm van liefde?

Het verhaal

Een voorjaarsdag in Parijs. De levenslijnen van de Nederlandse Judith en een Franse mimespeler kruisen elkaar op Place du Tertre in Parijs. Het plein in Montmartre dat bruist van leven en waar de geuren van olieverf, parfum en champagne over de oude klinkers dansen.

Judith is in Parijs op zoek naar een nieuw evenwicht na een moeilijke periode en besluit niet langer met een masker op te willen leven. De mimespeler kan zijn masker van schmink juist niet meer verlaten.

Dan ontdekt Judith het geheim van modeontwerper Arleq di Strada, het verhaal van de liefdesmunt en verandert haar leven voorgoed. Maar niet ieder-een gunt haar het geluk…

Dit is een verhaal over illusies, dromen en idealen in de stad van de liefde: Parijs. Een zinderend verhaal vol erotiek en spanning. Deze roman inspireert je tot het maken van keuzes in je leven. Na het lezen van dit boek heb je nog maar één vraag: durf jij te kiezen voor de hoogste vorm van liefde?

Achtergrond:

In 2010 ontmoette Jasmijn Derckx een mimespeler op Montmartre, Parijs. Ze heeft een tijdje met deze mimespeler gecorrespondeerd. Deze correspondentie bood inspiratie van een roman. Zij dook in de wereld van Montmartre, interviewde Yves Mathieu van het oudste cabaret van Parijs ‘Au Lapin Agile’ had gesprekken met wijlen Rob van Reijn (de beroemdste mimespeler van Nederland), bezocht shows van Dita van Teese en ‘The Crazy Horse’. Jasmijn dwaalde door Parijs, schreef op terrasjes en op Pont Neuf met de toen nog luidende klokken van de Notre Dame op de achtergrond. Dit boek bleek een Franse wijn die een aantal jaren nodig had om te rijpen. Het is een boek dat je meeneemt in de wereld van burlesque, maskers, erotiek en de zoektocht naar zelfliefde.

Anderen over Liefdesmunt

Jasmijn Derckx studeerde af aan de Hogeschool van Erotiek. - Geert Kimpen

Een mengeling van puurheid en sensualiteit. Jasmijn ademt de finesse van zinnelijkheid. - Christine Pannebakker

Een wandeling door Parijs voelt als een reis door de tijd. Voeg twee letters toe aan Parijs en je hebt paradijs. – Ferry van der Vliet

In een sprankelende stijl vertelt deze roman over illusies, dromen en idealen. De queeste van Judith naar de grote liefde, blijkt uiteindelijk vooral een zoek-tocht te zijn naar zichzelf en naar een zielsverwant. – Lex Jansen

Jasmijn op reis