Lezing & Wandeling 13 mei

Begraafplaats De Nieuwe Ooster is een verborgen en zeldzame zwarte parel in Amsterdam. Liever gezegd: een groene parel! Nergens in Amsterdam en omstreken vind je zo’n rijke collectie bomen en coniferen (duizend soorten) en daarom is deze begraafplaats dan ook uitgeroepen als ‘Vijfsterren Arboretum’.

Niet voor niets koos de vader van auteur Jasmijn Derckx, hoofdpersonage uit haar boek ‘Wegens hemelvaart gesloten’, deze plek uit als zijn laatste rustplaats.

Op zaterdag 13 mei a.s. is er de mogelijkheid om met een gids deze groene oase van serene rust te bezoeken. Parijs heeft begraafplaats ‘’Père Lachaise’, Amsterdam heeft ‘De Nieuwe Ooster’. Een unieke gelegenheid om te ontdekken welke beroemdheden ervoor hebben gekozen om hier onder bijzondere bomen zoals de Zakdoekjesboom of de Doodsbeenderenboom te worden begraven. Ontdek de graven van de Sinti en Roma en luister naar de verhalen over de verschillende begrafenisrituelen van bijvoorbeeld Ghanezen, Chinezen en Surinamers.

‘Euthanasie versus het katholicisme’. Een actueel thema in een tijd waarin steeds meer mensen om vanuit zelfbeschikking te kunnen kiezen voor euthanasie, dit wordt door de katholieke kerk nog steeds als misdaad beschouwd. In haar boek pleit zij voor een nieuw Werk van Barmhartigheid rondom lijden en zelfregie.

Deze unieke ervaring bijwonen?

Dat kan voor €19,95,- pp opgeven kan via contact@jasmijnderckx.nl

Het programma bestaat uit:

13.00 Koffie & thee met wat lekkers & lezing door Auteur Jasmijn Derckx
14.00 Persoonlijke rondleiding over de unieke rustplaats en langs de hoogtepunten uit het boek