De Schrijfweek

Jasmijn Derckx

Cover under construction

ISBN
Binnenkort beschikbaar

Aantal pagina’s
Binnenkort beschikbaar

Uitvoering
Binnenkort beschikbaar

Publicatiedatum
Binnenkort beschikbaar

Het verhaal

‘Kneed je ellende tot een goed verhaal,’ is het motto van de schrijfweek die Remco en Isabelle de Zwart organiseren in het ruige land van de Katharen in Frankrijk. 

Op het landgoed Terra Scriba ontvouwen zich onder de blauwe zomerlucht langzaam de levensverhalen van de cursisten. Tussen de zonnebloemvelden en de weilanden met de wilde paarden speelt zich een drama af dat uiteindelijk leidt naar de ontknoping van het grootste mysterie dat de mensheid al eeuwen bezighoudt: de zoektocht naar de Heilige Graal.Een zinnenprikkelende, bloedstollende roman die je meeneemt naar het land van de Tempeliers.

Voor dit boek reisde ik naar o.a. Carcassonne, Rennes le Chateau en binnenkort vertrek ik opnieuw naar Frankrijk voor verder onderzoek. Want ik zal ‘m vinden, die Heilige Graal ;-). Met het boek ‘De Schrijfweek’ schrijf ik mijn eerste thriller. En spannend wordt het! 

Reviews

Tjeerd VrijDirecteur van het Haags Historisch Museum en Rijksmuseum De Gevangenpoort
Lees verder
Het verhaal over de arts Theo, zoon Boem en zijn familie heeft me diep geroerd. Heel erg knap hoe de schrijfster (selecties van) de brieffragmenten aan elkaar weet te verbinden en in de context van hun tijd zet. Het (bevoorrechte) leven in Indië, WOI, het leven in Den Haag tijdens WOII (waaronder het bombardement op het Bezuidenhout), de moeizame wederopbouw, alles komt voorbij. Tijdens het lezen krijgt de hoofdpersoon Theo je als lezer ook echt te 'pakken', met de pieken en vooral ook de dalen vol van verdriet die hij in zijn leven tegenkomt. Wat een groot goed. Het boek is echt een aanrader!
Haags Gemeentearchief
Lees verder
‘Uniek vanwege de omvang, maar vooral ook door het bijzondere tijdsgewricht waarin de verzameling tot stand kwam.’
Wieteke van Dort
Lees verder
Dit mooi verzorgde boek is gebaseerd op de unieke briefwisseling van de familie Van Ravenswaay. Het is ontroerend hoe alle familieleden contact hebben onderhouden met elkaar. Een unieke briefwisseling van de familie. Jasmijn Derckx heeft de enorme bron van informatie (4000 brieven!) kundig en respectvol weergegeven. Het is een bijzonder standaardwerk!
T.B.
Lees verder
Wat een ongelooflijk mooi en aangrijpend verhaal heb jij geschreven. Ik heb het vandaag in één ruk uitgelezen. En dat wil wat zeggen, dat overkomt me namelijk zelden. Veel dank…
Mark van Koppen
Lees verder
Ik heb het met veel plezier gelezen. Een prachtig portret van een veelbewogen, soms tragisch leven. Als elk goed boek zet het aan tot nadenken en geeft het antwoorden en vragen. Zeer geslaagd!

Quote

Quote

Tekst

Jasmijn Derckx: “Tekst”

Jasmijn Derckx: “Tekst”