14 februari – Boekpresentatie Liefdesmunt bij opening expositie van Ferry van der Vliet

Op woensdag 14 februari presenteert Jasmijn Derckx haar nieuwste boek Liefdesmunt bij Alliance Française, tijdens de opening van de expositie van Ferry van der Vliet.

Jasmijn Derckx is auteur. Zij woont in Den Haag. Liefdesmunt is haar derde boek. Haar eerdere boeken zijn Wegens hemelvaart gesloten (2017, Aspekt) en Theodoor (2021, Walburg Pers). Jasmijn werkt momenteel aan drie boeken (Het vergeten meisje van Barcelona, 2024; De Schrijfweek, 2025; en Nefertiti, 2025). Jasmijn Derckx zet het thema: ‘De kracht van eigen regie’ centraal in haar werk. Ze raakt haar lezers met haar pure, krachtige en intieme schrijfstijl.

Ferry van der Vliet is auteur en fotograaf. Sinds april 2011 schrijft hij over de Franse hoofdstad, Parijs. Hij schreef 4 reisgidsen en schrijft blogs voor PARIS-FvdV. Zijn schrijf- en fotografiewerk bevat observaties van een nieuwsgierige reiziger die het Parijs van de Parijzenaars wil leren kennen en steeds op zoek gaat naar de couleur locale. Wekelijks neemt hij zijn lezers mee buiten de gebaande paden en langs verborgen schatten, alsof je wordt rondgeleid door een bevriende gids.

Programma:

18.00 tot 19.00 uur: Bezoek aan de tentoonstelling

19.00 tot 20.00 uur: Rondetafelgesprek

In het rondetafelgesprek bespreken Ferry en Jasmijn “Het veranderende gezicht van de Romantiek in Parijs en Frankrijk”. De discussie zal in het Engels en Nederlands zijn.

De ronde tafel zal daarnaast bestaan uit voordrachten uit het boek Liefdesmunt gecombineerd met mime door Patrice HADDAD en Franse chansons door Pauline GEOFFROY.

Locatie:

Emmapark 6, 2595 ET Den Haag