50 jaar gefascineerd door mode

“Jasmijn, ik denk dat ik volgend jaar een dag minder ga werken” zei Anca Struycken vorig jaar tegen mij. Ik was stomverbaasd toen ik hoorde dat ze al tachtig was. Als je van je passie je werk maakt hoef je nooit met pensioen.

Presentatie: 50 jaar gefascineerd door mode

Op 1 mei 2023 vierde lieve Anca Struycken het vijftigjarige bestaan van de mooiste tweedehands kledingzaak, lees ‘boutique’, van Den Haag. Om dit te vieren stelden we met de schrijvers van de Schrijverstafel van Sociëteit De Witte een boekje samen. Het werd een prachtig boek, waarin je leest over de geschiedenis van de winkel, vermakelijke anekdotes en het levensverhaal van Anca.

Grote dank aan Robbert Boonk en Hans Wissema, die de volledige productie/redactie op zich hebben genomen. De gehele opbrengst van het boek gaat rechtstreeks naar het renovatieproject van familiekindertehuis Tinkerbell in Roemenië.

Benieuwd naar het verhaal van Secondhand Rose?

Peace Promotion

“Hoe slaagden de bewoners na de vreselijke atoomoorlog erin (inclusief de hibakusha, de A-bomb survivors) om de stad weer te laten herrijzen en hun haat te overwinnen?” Dat was een vraag die Marc had gesteld en gedurende twee uur luisterden we naar een duizelingwekkend verhaal over de vreselijke gevolgen van het bombardement op 6 augustus…
Lees artikel